lite instagram från helgen.




 
 

Något.

Just nu jobbar jag genom något som jag inte erkänner ens för mig själv. Något jag inte låtsas om och agerar själviskt kring. Något jag inte vet hur jag ska tackla. Något jag inte vet hur jag ska bemöta. Kanske någon jag inte vet hur jag ska säga adjö till. Kanske någon som jag måste visa mitt stöd för. Så förbaskat svårt. Just nu ligger jag vaken om natten i hopp om att hitta den styrka jag söker för att erkänna situationen, för att veta hur jag ska finnas där, för att kunna bemöta den sanningen, för att inse att det inte är mig det är svårast för.
Innan jag hittar den styrkan kanske jag fortsätter vara uppe om nätterna och på dagtid gå runt med skygglappar och drömma om stjärnor.

home sweet home

JAG OCH FAY ÄR I LYCKSELE; FINALLY.
har gått en sväng på marknaden och ser nu lite how i met you mother.
Ikväll blir det mys hos emma och sen får vi se vad helgen bjuder på!


KRAMISAR
 

onsdag

Är sjuk. Har vart sjuk sen igår typ och tillråga på detta så är det iskallt på skolan.
Värmen funkar inte och det känns som att jag bara vill försvinna genom golvet.
Imorgon åker jag och fay hem till lycksele med simon.
Äntligen hemmåt, jag har faktiskt inte vart hemma på fyra veckor, - FYRA VECKOR.
long time från mina älskade päron, min lilla bror och mina små bebisar Zeus & Harry.
Så det blir ett gott återseende av bratten och lycksele med marknad, utgång, skjutbana OCH SÅ VIDARE.
HA DET GOTT tills vidare, KRAM!

åh

haha detta är fantastiskt.
Gick in på Hildas blogg och ramlade över detta klipp.
Bröderna Ylvis, känner ni till dem?
De är fett roliga och nu fick jag veta att de gör låtar också? grymt.
titta / lyssna och njut.


höst

SÖNDAG!
idag är det en riktig höstdag, det är så ljuvligt vackert ute så efter att ha gjort ingenting länge så tog vi oss för att gå ut och fota! Tog många bilder, men bilden här nere på fay är helt underbar, hon är så fin!
Bilder på mig här nere har fay tagit. Jag gillar den, det känns som jag på en bild. alltså min personlighet -på en bild! like it very much! 
Josi! nu lyssnar jag på Podcast à la Simon & Clara när de snackar om blogawards samtidigt som jag skriver detta (lyssnar inte jätteaktivt) och hänger med fay i soffan. skönt med söndag!
Kram på er alla!
 

HOPP

Hej!
Har vart i umeå idag! väldigt trevligt har det vart.

Fick från: Lagerhaus: med mig:
Två anteckningsblock. -Tandborstshållare -Doftpåse till min garderob som doftar instängt och gammalt - perfect!
:HM:
en ASFIN halsduk, den är typ brun/orange och har massor av mönster och ränder. den är underbar! -Ett läckert mobilskal, typ rutor och sånt, det är jättenajs!
:Apoteket:
Handsprit (äntligen!!) -Handkräm - Ett Aloe Vera Lip conditioner -Ipren
:övrigt:
Aloe Veradrycken (det godaste som finns!) - en liten lunch på MAX - Kvalitetstid med Fay & Zahra.

Fett nöjd! 
Ikväll ska vi ut till Ratan och grilla och höra på nån typ historia om ratan, schpännande!

TREVLIGT HELG PÅ ER!
haha trevligt helg, det var kul så det får stå kvar, hihi.
ADIEU!

musique

om dagarna när jag inte gör annat så brukar jag klicka omkring och hitta skön musik som inte innebär mina gamla tråkiga spellistor på spotify.

På soundcloud denna vecka så hittade jag en herre som spelar klarinett och cello, och fastnade lite för en grej som han gjort. Sjukt coolt och lite sådär lagomt flummigt och jättebehagligt.


Dessutom. Oh Jonathan! (som jag såg live i somras, woopwoop) 
De har tre låtar ute, alla väldigt bra, men den här är fett mysig, lite extra!
- lyssna lyssna lyssna!



nitton den nittonde

idag är det min dag.

Gårkvällen (alltså sista timmarna på den artonde, eg. ikväll) avslutades med jam som smög sig in på de första minutrarna av det dygn jag faktiskt väljer att kalla mitt. En tredjedel in i den första av tjugofyra evelina-timmar så fick jag ett sms av min vän som löd: "kom till köket, jag måste prata med dig". Jag blev lite nervös och tänkte att jag inte riktigt vågade gissa på vad som skulle hända så jag bara gick till köket. Väl i köket möttes jag av en hel hög människor som satt och typ kollade på mig. - Jättekonstigt, tänkte jag (blåögd?). Bara några få sekunder efter jag slagit mig ner i soffan så kommer två vänner in med en hallon-cheesecake och saft. Alla sjöng och jag har efter det avnjutit denna fantastiska kaka och hunnit bekanta mig som tvärest med en herre som gick här förra året. Dessa första två timmar har alltså varit helt fantastiska och nu väntar lite drygt sju timmars sömn innan jag går upp för att ha baslektion och fortsätta att avnjuta denna dag. 

Jag känner många som menar att det inte är en big deal att fylla år, och även jag har tänkt så rätt länge nu, och trots att jag tänkt så, så älskar jag att uppmärksamma andras födelsedagar och har i år kommit till den slutsatsen att varför ska jag inte bara njuta av tjugofyra timmar där jag kan vara omringade av vänner och ha fett kul och lixom, bara få vara den som blir uppmärksammad? Har lite svårt att vara den och kanske är det därför jag tidigare tänkt att det inte är sådan stor grej, men vad tusan (!) jag tror jag behöver det.

Så nu tänker jag sova min skönhetssömn för att sedan gå upp och bara ha en allmänt ägig födelsedag.
ADIEU!
 

wow

crazy good

måndag

Sover på fel sida dygnet, och när jag väl sover blir det inte så mycket, men det gör inte så mycket :)
Skön dag idag ändå och den avslutas nu med Django med några sköna i lönnen, - gott liv! 

när, då och förut.

Denna helg har varit rätt skön, men det värker lite i hjärtat för det är så många jag saknar.
Jag vet inte varför det just inatt blev så tvärt, menmen..
Idag fyller allas våran vän Zaje år och det innebär tårta (såklart!) så jag tror jag ska ut i köket och dekorera lite nu och så får vi väl se vad som händer! 
ha det gott!
 

lördaaah

lördag idag och allt är gött, har vart till Umeå och käkat indiskt, hängt på waynes(för att döda tid) och sen sett känn ingen sorg! - nån som sett den?
Tyckte iaf att den var hur mysig som helst! Jag hade inte höga förväntningar då jag aldrig lyssnat på håkan, och ja, detta trots att alla hype;at sönder filmen. Hur som haver, se den! Fantastiskt mysig och jag skulle lätt se den igen!

Ja, så ha det bra och kolla in filmen så länge så hörs vi på ett tag!


TORSDAG

vad hände med veckan?
det är redan torsdag lixom!

har inget för mig nu alltså.
hänger i lönnen och det suger just nu.
jag orkar inte göra nåt heller så jag ska nog sova istället.

ha det gott!

en såndär upp-o-ner-dag.

imorse vaknade jag typ tio i nio, gick upp, tvättade ansiktet, klädde mig och gick sedan till projektlektionen som började nio. Lektionen var hur mysig som helst och vi lekte lekar och lärde känna varandra och mot slutet jobbade vi även med ljud. Efter lektionen som slutade halv två så gick jag och duschade och fixade mig lite tvärt inför skolfototagningen som skulle äga rum halv tre.
 
Halv tre samlades vi alla utanför herrgården och vandrade ner mot bron och ner till bäcken där vårt perfekta foto skulle tas. En stock låg över bäcken och vi tänkte trycka in oss där bland de färgade höstlöven och den mystiska skogsmiljön. GUD! vilken bra idé och det hade (läs: HADE) blivit en perfekt bild om det inte vore för att:

När jag skulle gå ner till stocken så råkade jag trampa på ett jordgetingbo. ETT JORDGETINGBO.
Jag kände att det började svida på två ställen på benen men förstod då inte varför och tänkte snabbt att jag gått genom brännässlor eller liknande. Väl uppe på stocken, mitt i, alltså med minst två på var sida så ser jag bara hur det är getingar öööverallt och jag börjar vifta och svära och får typ panik. Mina vänner på höger sida verkade inte riktigt fatta situationen och fay på min vänstra sida var klok nog att bara stå still och andas lugnt. "Instängd" där stod jag och försökte komma undan getingarna och det ända jag hör är "sluta vifta!!!!" och "Ta det lugnt!!". 
Okej, ja visst det ska jag göra. Jag står mitt i en bäck på en stock omringad av människor och jordgetingar och jag ska SLUTA VIFTA? Efter vad som kändes som en evighet så flyttade vi oss från stocken och upp på vägen.

Getingarna hakade förstås på men tillslut tog vi oss till ängen. Där tog vi våra foton och där dog den sista getingen som stack mig på halsen. Den hade krupit in i min tröja och blev väl less på att vara fast där.

SJUKT otrevligt med getingar är det och jag fick totalt nio stick. Fay fick fyra, mattias ett och resten klarade sig.
Vi, jag & fay plus per som skjutsade oss, åkte till vårdcentralen i sävar och fick snacka med en läkare lite snabbt och hon kollade våra stick.

Väl hemma sov jag lite till och från i två timmar innan jag gick till kulturrummet för att ha cellgruppsmöte.
Jag gillar inte ordet cellgrupp, det låter väldigt allvarligt, (att jag tänker så kan bero på att jag inte riktigt vet vad det innebär) men det var bara fint. Vi sjöng lovsånger och bad och pratade i en ring runt levande ljus.
Det var en väldigt fin avslutning på en väldigt konstig dag, och nu ska jag sova INNAN tolv för första gången på en vecka. Gott liv kamrater! KRAMIS
 




-

vi sitter uppe fortfarande uppe och flummar loss, har vart uppe till typ minst tre varje natt länge nu och det har typ blivit en dygnsrytm. ska försöka byta mönster (nån annan gång)
heho 

godnatt kamrater!

Hejhooppp!

helt plöstligt var halva tisdagen gjord och det blev inget inlägg igår, men jag hade verkligen ingen tid!!

igår försov jag mig, fast det var som tur ingen fara och det enda jag hade på dagen var en samling med hela skolan mellan halv två och halv tre. på eftermiddagen repade vi och efter middagen så åkte vi in till umeå på manifestation. - Kanske har ni hört om det som hände i umeå under eftermiddagen i lördags? 
Iaf så åkte vi in till umeå igår och deltog i detta:

Umebor Mot Nazism
Demonstration mot nazismen på Rådhustorget med anledning av Svenska Motståndsrörelsens (SMR) försök att hålla ett offentligt möte på gågatan i Umeå. Nazisterna i SMR attackerade protesterande Umebor. Minst tre personer skadades av glassplitter från kastade flaskor. Dessutom störde nazisterna ett socialdemokratiskt torgmöte med glåpord och könsord.
Detta är första gången i Umeås efterkrigshistoria som nazister har marscherat genom stan med fladdrande fanor i medvetet syfte att provocera allt och alla. Det ska också tilläggas att SMRs aktion under lördagen den 7:e september har föregåtts av provokationer med klistermärken och affischer vilket visar att detta är en del i en större helhet. SMR är kända för sin våldsamhet och de var ute för att få en fysisk konfrontation till stånd. Sammantaget: Det som hände måste tas med allra största allvar av alla anti-rasister i Umeå!
Manifestationen är parti- och organisatoriskt obunden. Alla som vill är välkomna att hålla ett anti-nazistiskt tal. Slut upp! 
PS Demonstrationen har självklart torgmötestillstånd DS

Jag tror jag räknade till att det var åtta talare som var och en hade många bra saker att säga. Talen berörde på många plan och det var rätt maffigt att stå där bland alla de människor som alla vill en sak. "Inga nazister på våra gator."

Efter manifestationen så tog vi en snabb fika på Kafé Station och efter det innan vi begav oss hemåt.
Hemma var det den mest fantastiska dimma och jag tog med mig några modeller ut för lite fotande i dimman.
Det var dock sjukt mörkt så det var svårt att få bra bilder, men några bra blev det tror jag och isf kommer de upp här inom kort! Efter det gjorde jag bort lite tvättvikning och sen gjorde jag teoriläxa och övade gehör med Mattias, Fay & Jonas. somnade tungt vid två. heho.

Idag har jag haft gehörslektion och har nu ett hål till halv fyra då vi har bruks och när jag slutar halv fem så väntar jag mor min på besök och det känns bara såå himla grymt. hon är bäst!

HADE!



skön:

tvätten är tvättad och hänger på strecket sen ett par timmar tillbaka, ska snart vikas och packas in.
har nu gått "bönan", alla pratar om den så jag och august tog oss en promenad innan middagen!
åt världens godaste äggröra till middag, i den var tomater, fetaost och purjolök, - mästerkocken här!
och sen, -jag har fastnat för en låt som heter baby love, fett skön är den!




söndagsmys- och fucktröjan. -JE.

haha gårkvällen riktigt kul, vi spelade pingis, hängde runt, jammade lite och hade det allmänt trevligt.
idag har vi typ hängt i köket/allrummet och även spelat lite pingis.
Nu ska jag tvätta typ, är sjukt otaggad men vad gör man, det måste ju som göras..
 Ikväll ska jag och fay se Upp. kanske världens bästa film, det blir mysigt!

förresten. OM TVÅ DAGAR (!) TVÅ DAGAR (!!) släpps TRC nya platta.
är fett taggad jao.
+ att jag bara går och väntar på att man ska få höra nåt mer om dirty loops nya, hallå kom nuuu!

Jaja, mot tvättandet!

suck två

dom jammar på mitt rum.
varför skulle man kunna undra.

suck.

Vaknade vid tolv typ "öööh va vad är kloockaaaann.." 
Rullgardinen var neddragen och det såg typ mörkt ut.
Iaf, så har jag alltså sovit tio timmar i natt, fett skönt.
Igår var vi ett gäng som myste vi på hannes rum, sen badades det i ån och sen blev det pingis.
Det var en fin kväll!

nu är frågan vad jag ska göra. om en halvtimma slutar fay och då ska jag färga hennes hår, så nu tror jag att jag ska öva ett tag och kanske göra klart teoriläxan.

hoppas allt är väl! 


HELG

WOOPWOOP

äntligen fredagkväll! 
sitter och gör lite teori så jag har inte riktigt tagit helg än, men klockan sex ska vi gå till ica och ladda upp inför kvällens pyjamasparty + att jag måste köpa käk till helgen.
det är fan dyrt att leva, fick en räkning idag och jag kände ba NÄEJEJEJEJEEE
men så ska det väl va så det är ju bara att göra det...

nämen, lite mer teori och sen kan helgemyset börja!
ha en fin helg, KRAM!
 
                                                                           

snart morgon?!

Klockan är tre, och jag hade tänkt gå och lägga mig för många timmar sedan. fast, jag ändrade mig rätt fort.
Vi har spelat pingis (i typ två timmar), spelat super smash och sedan jammat! fett kul kväll blev det men nu är det dags att SOVA.
imorgon ska vi äta lunch, sen spela mer, så det är fett kuuul!
godnatt! eller snarare, god morgon!

torsdag!

 
Vaknade för lite drygt två timmar sen, gick upp och duschade och har sen haft baslektion.
Det gick rätt bra och på bara en liten stund så såg han exakt vad jag måste öva på och vad jag ska tänka på när jag spelar. Känns fett skönt att komma igång med lektioner så jag får börja spela ordentligt igen.
Han hade dessutom idéer om hur jag ska göra för att spara så mycket som möjligt på min handled, så det känns skönt!

Snart är det lunch, sen ska jag nog göra lite teori-/ gehörsläxa och sen har vi bruks vid halv fyra, sen får vi sevad som händer. Vi är praktiskt taget lediga imorgon så jag hoppas vi hittar på nåt! 
Ska nog in till umeå på lördag, måste köpa en inspelningsgrej av nåt slag och det är la dax nu!
HA DET GOTT!

Saknar harry & zeus, vill ha dom här!
 

Gick till havet!

jag och några klasskamrater gick till havet. 
det var väldigt fint. 
jag gillar vatten!
 

PLUS O MINUS

haha en rolig grej hände precis. Min kompis Fay (har världens coolaste namn. hon heter Fay, det är coolt.) är från lund och där säger man ju tydligen inte att jag far/for nånstans utan istället jag åker/åkte.  Tills denna stund. Hon skrev precis fara och handla. och det är kul och jag tänker inte förklara vidare varför det är kul, men det är iaf kul. 

IDAG på förmiddagen har vi haft ett ämne som heter Projekt. Vi diskuterade våra förhoppningar / farhågor, både i ring och mindre grupper. Det var rätt intressant. En lapp, som någon hade skrivit, (En gul lapp, - förhoppningar) var något i stil med "Jag hoppas att min arm håller!" och det slog mig i magen.

Igår, när jag skulle öva så hann jag bara öva ynka TIO minuter innan min handled gjorde ont. TIO MINUTER? jag vet inte vars jag ska ta vägen. Sen när jag såg att någon hade skrivit den där lappen, kanske lite på skoj, om att armen ska hålla. - Tänk om min handled inte håller? mina ögon tåras av bara tanken. Tänk om, en mitt-i-natten-på-studentveckan-incident har förstört för en lång framtid, något som för mig är viktigast av allt?
Försöker intala mig att det kommer bli bättre, och varför skulle det inte bli bättre? ända sen jag bröt handleden har jag lyckats hålla allt på en "så bra som det skulle kunna vara-nivå". men tänk om det inte går? 
Nä usch... Jag tänker såklart bara göra allt som finns i min makt för att jag ska kunna bli bra igen.

Nä vi tar något annat.. - JO! i helgen är det fem galningar från min klass som ska bestiga Kebnekajse! fett COOOLT och jag är faktiskt rätt avis! de åker tiiidigt på fredag och kommer hem (förmodligen) rätt sent på söndag. - Jag ska lätt bestiga kebnekajse nån gång, nån som är på ?? :)

Jaja, ett långt inlägg blev det igen, hoppas ni har överseende!


(hehehe kul ord+bildvits.)


diskar'n!

Jå, till slut så blev klockan 15.30 och det var "Bruks"-dags. 
Vi spelade "Apu Apu" i olika tappningar, och jag lirade lite gitarr (fett kul, händer inte ofta)
Sedan åt vi middag och sen har jag powerdiskat i skolköket!
nu är mina händer svampiga....

Just nu sitter jag och lyssnar på royalconcept och urban cone, snart har vi husmöte och sen ska jag nog ut och röra på mig en sväng, är sugen på att gå, så jag ska nog ta på mig lurarna och fara ut en sväng!

Åker ni förbi bygdeå eller är i närliggande kommun, eller varför inte typ i lycksele med fett lite att göra, hoppa in i bilen eller på bussen och kom hit och hälsa på!

VI HÖRS, HA DET GOTT!
 

HÄJ!

Har precis haft min första RIKTIGA lektion.
GÖTT.
Gehör stod på schemat och vi sjöng treklanger.
nu taggar jag bara eftermiddagen då vi ska ha BRUKS.

ska äntligen få spela tillsammans, fett kul! 
 

FÄRGEN BRUN

dadada and the midget.

nytt band, vad sägs om det? 

MALIN MALIN SANDRA & EVELINA

hhoho, detta lär bli bra.




blek måndag

Vaknade vid halv tio för att gå upp och se om vi hade några lektioner. Välkomnades till kaffet med svaret att vi börjar först klockan ett. Det var okej, vi har spelat uno och nu fått i oss lite lunch. Snart har vi klassträff i 30 minuter sen har vi inget mer.Sen ska vi till ica, baka tårta och sen ska vi kanske till havet.
Eller "hallen". där det händer. innebandy verkar stå på schemat så det blir nog havet för min handleds skull. OK.
det blir en fin måndag! 

saknar mina flickor lite.
 



hemma och hemma.

I fredags for jag hem, och nu är jag hemma igen.
Det känns konstigt att ha två hem igen.

HADE iaf tusen tur när jag fick tag i Zarah / Valery som skulle skulle få skjuts ut av sin far.  jag Liselotte & Filip fick åka med och kom då fram till skolan typ 40 minuter tidigare. SKETBRAA

imorgon har jag faktiskt ingen aniing om när jag börjar så jag satsar på frukosttid och annars blir det väl en promenad eller så. 

HAREGOTT
 

!

Det har varit fett skönt att vara hemma i helgen, men jag längtar ändå tills vi börjar imorgon alltså!!

blir aldrig lika kul att blogga när jag är hemma, av någon anledning, så mer upd kommer imorgon.
medans kan ni kanske skratta till denna gamla goding.
tycker det är hejdlöst kul och jag önskar att jag spelade trummor och såg ut sådär.
okej, den drömmen är väl inte jättehögt upp på listan, but still: