femtonde september

Idag önskar jag att jag kunde ringa min mormor. Prata om valet. Få veta hur hon känner inför regeringskiftet och vad hon tror att det egentligen innebär. Prata om SD och fundera över varför 13 procent av de som röstat valt att rösta på dem.

Jag skulle vilja berätta hur det är här på skolan och berätta om hur jag trivs och få skryta över alla fina människor som finns här. Jag vill tala om alla hjärnspöken jag brottas med och jag vill ha hjälp att tampas med dom. Jag vill berätta om det där projektet som jag inte vet vad jag ska göra av och jag vill ha hennes vägledning.

Jag skulle vilja tala om älgjakten. Jag vill höra om hur hon i helgen packeterat kött efter att det styckats och hur hon såg flera lavskrikor när hon hälsade på jägarna uppe vid kampen. Om hur hon tålmodigt väntade med färdig middag när de kom hem från skogen. 

Jag vill fråga hur hon känner när det gäller morfar. jag villl fråga hur hon hanterar det och jag vill berätta att jag också tycker att det är jobbigt. Jag vill tala om att jag på ett eller annat sätt finns här och att jag vill prata med henne.

Idag är det den femtonde september och det är idag exakt elva månader sedan min mormor dog.
Det är snart ett år, utan min mormor, och jag önskar inget mer än att jag skulle kunna ringa henne.